Будгаар идэвхжүүлсэн нарны элементийн үзүүлэлтийг TiO2 электродын гадаргуун боловсруулалтаар сайжруулах судалгаа - Ж, Түмэнхүслэн; Т, Угтахбаяр; Алтанбулаг,; Н, Төвжаргал; Алата,; Ж, Даваасамбуу; О, Төгс (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэ ажлаар будгаар идэвхжүүлсэн нарны элементийн үзүүлэлтийг сайжруулах судалгааг TiO2 электродын үе давхаргыг TiCl4 болон мочевинын уусмалыг хослуулах болон дан дангаар нь ашиглан боловсруулалт хийж сайжруулах ажлыг хийж гүйцэтгэлээ. Боловсруулалт хийсэн болон хийгээгүй TiO2 электродын гадаргуун морфологи, түүнд шингээгдэх будгийн хэмжээ болон эдгээр электродод суурилсан нарны элементийн ашигт үйлийн коэффициентуудыг харьцуулан судлав. Гадаргуун боловсруулалтаас хамааран TiO2 электродод шингээгдэх будгийн хэмжээ өөрчлөгдөж байгааг үзүүлэв. Эндээс TiO2 нимгэн үеийн гадаргууг мочевинын уусмалаар боловсруулсан электрод хамгийн их буюу 5.51Ч10−8моль/см2 будаг шингээж байгаа бол TiCl4-оор идэвхжүүлж боловсруулсан электродод суурилсан нарны элемент хамгийн өндөр үр ашигтай буюу А..К нь 8.736% байгааг тогтоов. PACS numbers: 88.40.hj, 81.65.-b, 73.50.Pz