Фемтосекундын лазерын пульсээр атомыг иончлох магадлалыг тооцоолох - Ч, Алдармаа; Л, Хэнмэдэх; Г, Зоригт (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэхүү ажилд фемтосекундын лазерын пульс, атомтай харилцан үйлчлэлийг хугацаанаас хамаарсан Шредингерийн тэгшитгэлээр илэрхийлж Кулоны дискрет хувьсагчийн аргаар шийдсэн. Үндсэн төлөвт байгаа устөрөгчийн атом хүчтэй лазерын пульсын үйлчлэлээр иончлогдох магадлал сугаран гарах электроны кинетик энергиэс хэрхэн хамаарах хамаарлыг тооцоолж, Alexei N. Grum-Grzhimailo нарын ажил болон Хүчтэй орны ойролцоолол, Кулон Волковын ойролцоолол аргуудаар бодсон үр дүнэй харьцуулсан дүн шинжилгээ хийлээ.