WSe2 –ийн гадаргуугийн сканнин туннелийн микроскопын судалгаа - Д, Отгонбаяр; Г, Мөнхсайхан; Б, Одонтуяа; Д, Наранчимэг (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэ ажилд балк WSe2 –ийн гадаргуугийн шинж чанарыг сканнин туннелийн микроскопын (СТМ) тусламжтай судалсан. Судалгааны ажилд өндөр вакуумын камерт хуулалтын арга ашиглан атомын хэмжээний гөлгөр террас буюу шаталсан үет бүтэц бүхий WSe2 дээжийн цэвэр гадаргууг гарган авч гадаргуугийн атомуудын кристалл бүтэц болон гадаргууд үүссэн хоёр төрлийн гажгийг илрүүлсэн. Эдгээр гажгууд нь гадаргуугийн доор байрлах вольфрамын атомуудын үед үүссэн гажгууд болохыг тогтоосон болно. PACS numbers: 61.46.+w, 61.50.-f, 61.72.Ji, 61.82.Fk