Электрон бүтцийн тооцоололд Торын Больцманы загварыг ашиглах тооцооллын тойм - M, Г.Мөнхсайхан; Б.Одонтуяа; Л.Хэнмэдэх; Д. Наранчимэг; До. Нямсүрэн (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэхүү ажилд Нягтын функционалын онол болон кинетик онолын хоорондын шинэ уялдаа холбоог тодорхойлсон торын Больцманы аргын талаарх тоймыг харуулсан. Энэ аргад Кон-Шэмийн (KШ) тэгшитгэлүүдийг нэг бөөмийн кинетик тэгшитгэлд нийцсэн тогтвортой төлөвийн шийдийн макроскопик хязгаар хэмээн томъёолдог. Үүний зэрэгцээ электрон бүтцийн тооцоололд торын кинетик дөхөлтийг ашиглах үндсэн санааг авч үзсэн болно.