Уур амьсгалын өөрчлөлтөд нүүрстөргөгчийн давхар исэл нөлөөлөх үү? - Н, Тогоо (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Хүлэмжийн хийн бүтцэд усны уур, нүүрстөрөгчийн давхар исэл, метан, азотын дутуу исэл, хлор-фтор-нүүрүстөрөгчид тус тус багтах бөгөөд эдгээр хийнүүд нь агаар мандалд хуримтлагдана. Хүлэмжийн хийнүүд нь байгаль дэлхийгээс цацран гарахаас гадна хүний үйл ажиллагааны үр дүнд бий болдог.