Цэцэрлэг хотын районд их бороо прогнозлох дискриминант арга - Д, Чогсом (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
УААА-н салбаруудын бүтэц өөрчлөгдөж, аж ахуйн байгууллагууд эдийн засгийн бие даасан үйл ажиллагаа явуулахын хирээр ус цаг уурын төрөл бүрийн мэдээ ялангуяа агаарын аюултай үзэгдэл, элементүүдийг орон зай цаг хугацаагаар нарийвчилсан прогнозын эрэлт хэрэгцээ улам өссөөр байна.