Гелийн атомын фотоэлектроны голограф - Ч, Алдармаа; Г, Зоригт; Л, Хэнмэдэх (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Гелийн атомыг лазерын богино хүчтэй пульсээр иончлох процессыг Кулоны долгион функцын дискрет хувьсагчийн арга (CWDVR) ашиглан хувьсах эффектив цэнэгтэйгээр хугацаанаас хамаарсан Шредингерийн тэгшитгэлийг тоон аргаар бодлоо. Шугаман туйлшралтай лазерын богино хүчтэй пульсээр гелийн атомыг үйлчлэхэд сугаран гарч буй фотоэлектроны импульсын түгэлт буюу голографын дүрслэлийг гарган авсан.