Монгол орны газар тариалангийн төв бүсийн агро уур амьсгалын нөөц - Д, Аззаяа (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Манай орны газар тариалангийн төв бүсэд Л. Товуугийн ангиллаар Булган, Дархан-уул, Орхон, Сэлэнгэ, Төв аймаг, Улаанбаатар хотын нутаг багтдаг. Тус бүсийн уур амьсгалын чийглэгдүү-сэрүүн, хуурайдуу-сэрүүвтэр мужид багтдаг. Харин агро уур амьсгалын чийглэг-сэрүүн, чийглэгдүү-сэрүүн, хуурайдуу-сэрүүн, хуурай-сэрүүн мужид харьяалагдана.