Li4Ti5O12/Графены нийлмэл нэгдлийн электрон бүтцийн онолын судалгаа - А, Мөнхбаатар; Л, Сарантуяа; Н, Цогбадрах; Э, Уранбайгал; Г, Сэвжидсүрэн (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэхүү судалгааны ажилд литийн ионы батарейн анодын материалд ашиглах шпинел Li4Ti5O12 (LTO) /Гграфены нийлмэл нэгдлийн электрон бүтцийг ab initio квант механикийн аргаар нягтын функционалийн онол (НФО)-д суурилсан QUANTUM ESPRESSO багц програм ашиглан судаллаа. Бид шпинел Li4Ti5O12 нэгдлийн [100], [010] болон [001] гадаргуунуудыг графены дан үеээр бүрэхэд үүсэх LTO/Графены нийлмэл нэгдлийн электрон бүтцийн онолын судалгааг хийлээ. Тооцоонд тухайн байрлал дахь Ti - 3d орбитын электронуудын хувьд Кулоны түлхэлцлийн нөлөөг тооцон GGA+U ойролцоололд PAW аргаар электрон бүтцийн төлөвийн нягтыг тооцож, хориотой бүсийн өргөнийг онолоор тодорхойлов.