Мэдээллийн технологийн судалгаа - О, Аварзэд; Л, Дорж; Б, Нэргүй (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Монгол улсад физикийн шинжлэх ухааныг хөгжүүлэх үйлсэд ОХУ-ын Дубна хот дахь Цөмийн Шинжилгээний Нэгдсэн Институт(ЦШНИ) доривтой хувь нэмэр оруулсан билээ. Дэлхийд нэртэй энэ байгууллага манай улсын шинжлэх ухаан, боловсролын салбарын хооронд хамтын ажиллагаа тогтоож хөгжүүлэх, нарийн мэргэжлийн боловсон хүчин бэлтгэх, багаж төхөөрөмжөөр хангах үндсэн дээр судалгааны шинэ чиглэл, нэгжийг үүсгэн бэхжүүлэхэд академч Н. Содном агсан ихээхэн буянтай үйлс бүтээсэн.