Микротронд хурдассан электроны эрчмийг нэмэгдүүлж байд гарах боломжийг өргөтгөх - Д, Баатархүү; А.Г, Белов; Б, Далхсүрэн; Б, Сэргэлэн; Н, Содном; Н, Норов; з, Цагаанхүү (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Цикл хурдасгуур микротроны камерт хурдасч байгаа болон байд гарч байгаа электроны гүйдлийн үзүүлэлт, электрон гарган хуваарилах, дамжуулан фокуслах системийн ажиллагаа, тохиргооноос ихээхэн хамаардаг. Энэ өгүүлэлд энэ системийн ажиллагаа тохиргоонд гол нөлөө үзүүлэх хурдасч байгаа электроны орбитын хавтгайг меданы хавтгайд шилжүүлсэн болон байд гарах электроны урсгалыг фокуслах линзийн байрлалыг хурдасгалтын горим бүрд урьдчилан тоггоож өгсөн туршлагын дүнгийн тухай өгүүлнэ. Мөн хурдасгах камераас электроныг 5-р орбитоос эхлэн гаргаж байд тусах боломжийг 8 орбитоор өргөтгөн нэмэгдүүлсэн технологийн шинэ горимийн тухай өгүүлнэ.