Болрын кристаллд 22 МэВ энергитэй электроны үйлчлэлээр үүссэн эвдрэлийн рентгенграфын судалгаа - Л, Баяржаргал; Д, Сангаа (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Микротрон МТ22 дээр гурван төрлийн болрыг 22 МэВ энергитэй электроноор шарсан. Электроны болрын бүтцэд үзүүлэх нөлөөг судлахын тулд электроноор шарахын өмнө 6а дараа нь болрыг D500 дифрактометрээр рентген сарнилын зургийг авч бүтцийн параметрүүдыг нарийвчлан тогтоосон. Бүтцийн эвдрэл болон блокийн хэмжээ нь сарнилын пикийн өргөсөх гол шалтгаан болдог. Пикийн өргөсөлтөөс хоёр янзын аргаар блокийн хэмжээ ба харьцангуй гажилтын хэмжээг тогтоосон.