Монгол улсын их сургуульд биофизикийн сургалт явуулах, биофизикч мэргэжилтэн бэлтгэх асуудалд - Т, Гун-Аажав (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Манай оронд биофизикийн сургалт судалгааны ажип 1960-аад оноос явагдаж эхэлсэн билээ. МУИС-ийн биофизикийн тэнхим нь тус сургуулийн захирал Монгол улсын гавъяат багш, ШУА-ийн жинхэнэ гишүүн, доктор профессор Намсрайн Содномын 1979 оны 26-р тушаалаар МУИС-ийн физик математикийн факультетэд анх байгуулагдсан юм. Биофизикийн тэнхмийн үндсэн үүрэг нь биофизикийн сургалт явуулах, физикийн болон биологийн ангийн оюутнуудаас физикч-биофизикч, биологич-биофизикч мэргэжилтэн бэлтгэх, суурь ба хавсрага биофизикийн судалгаа явуулах болон биофизикийн шинжлэх ухааны ололт амжилтыг биологи, анагаах ухаан, хөдөө аж ахуй зэрэг судалгаа үйлдвэрлэлийн салбаруудад нэвтрүүлэн хэрэглэх явдал байлаа