Бодисын бүтцийн нэгдсэн онолын тухайд - Х, Намсрай (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Эрт дээр үеэс хүн төрөлхтөний оюун санааг эзэмдсэн нэгэн асуудал бол биднийг хүрээлэн буй үй түмэн бодис, үйл явдлын анхдагч уг сурвалж эхлэл нь юу юм бэ? гэсэн танин мэдэхүйн шохоорхол байв.