Хэт авиа ба гидродинамик кавитацийн багаж төхөөрөмж, уургийн сонохемилюминесценцийн судалгаа - Д, Нямаа; Д, Найдан; Р, Хоролжав (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Пьезокерамик үүсгүүр бүхий сонолюминометр, гидродинамик кавитацийн үүсгүүрийн хэд хэдэн шинэ хувилбаруудыг зохион бүтээж туршилтаа хэт авианы кавитацийн нөлөөгөөр шингэнд үүсэх чөлөөт радикалын гинжин урвалын өдөөгдсөн завсрын бүтээгдэхүүн идэвхээ алдахдаа (дезактивация) сонохемилюминесценци үүсгэдгийг амин хүчил, пептид, уургийн усан уусмалд илрүүлж , судласан үр дүнгээс энд өгүүлнэ.