Рентген туяа ба нейтроны дифракцийн аргаар титаны карбонитрид (TiCxNy) дахь эрэмбэлэгдсэн бүтцийг судалсан нь - М.Ю, Ташметов; Д, Сангаа; Ш, Чадраабал; Г, Батдэмбэрэл (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Эрэмбэлэгдсэн ба эрэмбэлэгдээгүй бүтцийн фазын шилжилтийн маягийн стехиометр бус нэгдлүүд (карбид, нитрид, шилжилтиин металлын оксидууд) болон тэдгээрийн хатуу уусмалууд онцгой тохиромжтой юм. Эдгээр нэгдэлд "шигдэц" маягиин атомуудын эрэмбэлэлт, бүтцийн эвдрэл нь харьцангуй бага судлагдсан байдаг. Иймд бид судалгааны обьект болгож стехиометр бус нэгдэл болох титаны карбонитридыг сонгон авсан юм.