Боловсролын стандарт ба физик сургалт - Ч, Баярхүү; Б, өлзийхуяг (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Нийгмийн амьдралын бүх хүрээнд техник, технологийн гүнзгий агуулгатай шинэчлэлт явж байгаатай холбогдон байгалийн шинжлэх ухааны мэдлэгийн суурь боловсролын агуулгад эзлэх үүрэг, ач холбогдол улам өсөх хандлагатай болов. Манай оронд хуучин тогтолцооны үед үйлчилж байсан боловсролын үнэлэмж агуулга 1990 оноос эхлэн аажим задарч нйигмийн шинэ шаардлагад тохирсон хэлбэр бүтцэд шилжиж байна.