Зуунмод орчмийн хөрсний цацраг идэвхийн судалгаа - Ц, Эрхэмбаяр; Н, Норов; Г, Хүүхэнхүү (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Зуунмод сумын төв болон Өндөр дов, Манзуширын жуулчны бааз, Цэргийн анги, Нисэх орчмын газрын хөрсөнд цацраг идэвхт тунадас хэлбэрээр буусан цези- 137—ийн хуримтлал, хөрсөн дэх 238U, 232Th, 226Ra, 40К зэрэг байгалийн цацраг идэвхт изотопуудын хувийн идэвхийг тодорхойлж, сумын оршин суугчдын жилд авах гадаад шарлагын тунг үнэлсэн юм.