Ургамлын фитометрийн үзүүлэлтүүд - Д, Аззаяа; Э, Эрдэнэбат (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Агро цаг уурын судалгаанд ургамлын фитометрийн үзүүлэлтүүдийг 1990 оны үеэс тодорхойлж эхэлсэн билээ. Ургамлын фитометрийн үзүүлэлтүүдэд ургамлын өндөр, ишний урт, эрхтнүүдийн (иш, навч, түрүү г.м) талбай, жин, ургамлын ногоон ба шар хэсгийн эзлэх хувь зэрэг орно. Энэхүү ажилд Агро цаг уурын шинжилгээний Дархан станцад хийгдсэн ургамлын фитометрийн ажиглаптын дүнг нэгтгэн тэдгээр үзүүлэлтүүдийн хандлагыг судлах зорилго тавилаа.