Төв аймгийн зарим сумуудын хөрсний цацраг идэвхийг тодорхойлсон дүн - Ц, Эрхэмбаяр; Н, Норов; Г, Хүүхэнхүү (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Төв аймгийн Зуунмод, Баянцагаан, Алтанбулаг, Сэргэлэн, Сүмбэр сумуудаас хөрсний дээж авч, хөрсөн дэх 238U, 232Th, 40К зэрэг изотопуудын хувийн идэвхийг тодорхойлж, оршин суугчдын жилд авах гадаад шарлагын тунг үнэлэв.