Изотопон үүсгүүртэй рентген флоуресценцийн анализын үед бага энергийн мужид үүсэх тийрэгдсэн электроны тормозын спектрийн тооцоо - Б, Эрдэмчимэг; П, Зузаан; А.Ю, Портной; Г.В, Павлинский (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Тийрэгдсэн электроны тормозын цацрагийн спектрал түгэлт флуоресценц болгож байгаа материалын элементийн найрлагаас хэрхэн хамаарахыг тодорхойлох онолын илэрхийллийг дэвшүүлэв. Энэ илэрхийллээ Am241', Cd109 цацраг идэвхт үүсгүүрүүдийн монохроматик анхдагч цацрагийн хувьд авч үзлээ. Дээрх түгэлтийн тооцоог Сu, Si, О гэх мэт хэд хэдэн элементийн хувьд тооцоолсон.