Берлинитийн харимхайн тогтмол болон пьезо-электрик коэффициентийн онолын тооцоолол - Norovsambuu, Tuvjargal; Jav, Davaasambuu; П. Дашдэмбэрэл; Ш. Чадраабал (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Бид энэхүү ажлаар Берлинитийн харимхайн тогтмолууд, пьезо-электрик коэффициентүүдийг ab-initio квант механикийн аргаар CRYSTAL14 программ ашиглан тооцоолов. Бидний тооцоолсон үр дүнгүүд бусад тооцооны болон туршилтын үр дүнгүүдтэй сайн тохирч байна. Түүнчлэн уг системийн хувьд эзэлхүүн шахалтын модуль B, шилжилтийн модуль G, Юнгийн модуль E, Пуассоны харьцаа v болон Дебайн температурыг тодорхойлов.