Улаанбаатар Хот Орчмын Агаар Мандлын Зарим Оптик Параметрүүдийг Тодорхойлсон Дүн - Л.Бадрах; Ц.Баатарчулуун; Б.Даариймаа; Б.Ганбат (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэхүү судалгааны ажилд агаарын бохирдлын ажиглалт, хяналтын олон улсын “SKYNET” сүлжээний Улаанбаатар хот дахь ажиглалтын автомат станцын 2013-2014 оны хэмжилтийн мэдээллээр Улаанбаатар хот орчмын агаар мандлын оптик төлвийн параметрүүд болох аэорозолийн оптик зузаан болон Ангстромын экспонентын жил болон хоногийн турш дахь хувьслын зүй тогтлыг судлаж, эдгээр параметрүүдийн зарим онцлог өөрчлөлтүүдийг байгаль, цаг уур, нийгмийн хүчин зүйлстэй холбон тайлбарлах оролдлого хийлээ