MnF_2 ийн электрон болон соронзон бүтцийн тооцоолол - Norovsambuu, Tuvjargal; Jav, Davaasambuu; Lkhamsuren, Enkhtur; Шилагарди, Г.; Б. Бурмаа, (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Бид энэ ажлаар MnFi-ийн зарим физик шинж чанаруудыг ab-initio нягтын функционалын арга хэрэглэн CRYSTAL98 кодийн тусламжтайгаар судаллаа. Үцнд электроны цэнэгийн нягтийн тцгэлт, электроны зоны бутэц, бриллионы зон, төлвийн нягт, Ферми энерги, болон нийт энергийг тооцоолж хаалтай зоны өргөнийг тодорхойлоө. Мөн тщний соронзон шинж чанар, антиферросоронзон төлөвийг судлах зорилгоор хязгаарлагдмал биш Хартре-Фокийн арга хэрэглэн спиний нягтийн зураглалыг байгуулсан бөгөөд энд бцх электронуудын хуөьд Гауссын базис олонлогыг ашиглав.