Лазерийн үйлчлэлээр МnF2 -д явагдаж байгаа бүтцийн өөрчлөлтийн судалгаа - Norovsambuu, Tuvjargal; Jav, Davaasambuu; Lkhamsuren, Enkhtur; Шилагарди, Г.; Б. Бурмаа, (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Бид энэ ажлаар МnF6- октаедрын гажилтын параметрүүдийг янз бүрийн Брэггийн рефлексүүдийг хэмжих замаар нэгэн утгатай тодорхойлж, лазерийн өдөөлтөөр явагдаж байгаа процессыг тайлбарлав. Мөн гэрлийн шингээлтээр үүсэж буй өдөөгдсөн төлөвийн амьдрах насыг тодорхойлов.