Тэмүүлэл хиймэл дагуулын радио дохионы тархалтын тооцоо - Б., Сумъяабазар; Х., Амгалан; М., Сүндэрмаа; Т., Төртогтох; Д., Эрдэнэбаатар (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2023)
Энэ ажлаар 1U хэмжээтэй, монгол орны зургийг авч илгээх гол даалгавартай, дэлхийн нам тойрог замд ажиллах, UHF сонирхогчийн давтамжийн мужид BFSK модуляцаар мэдээ дамжуулах Тэмүүлэл хиймэл дагуулын радио долгионы тархалтын тооцоог хийж гүйцэтгэсэн. Хиймэл дагуулын холбооны системийн үзүүлэлтүүд болон радио дохионы чадлын алдагдал үүсгэгч хүчин зүйлсийг авч үзсэн. In this work, the link budget analysis of the 1U-sized Temuulel satellite, which has the main task of taking pictures of Mongolia and transmitting information in the UHF amateur frequency range, LEO orbit, and FSK modulation, was completed. Satellite communication system parameters and signal power loss factors are discussed. В данной работе был выполнен анализ бюджета связи спутника Temuulel размером 1U, работающего на LEO-орбите и основной задачей которого является фотографирование Монголии и передача информации модуляцией FSK в диапазоне любительских частот UHF. Обсуждены параметры системы спутниковой связи и факторы потерь мощности сигнала.