Фосфорит, нүүрсэнд гамма спектрометрийн аргаар хийсэн судалгааны дүнгээс - Р, Маахүү; З, Очирбат; А, Минжигмаа; П, Зузаан; Б, Пүрэвсүрэн (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэхүү судалгааны ажлаар Манхан-Уулын ордын фосфорит болон Монголын зарим томоохон ордуудын нүүрсэнд агуулагдах цацраг идэвхт элементүүдийн хэмжээг тодорхойлж, Багануурын ордын нүүрсэн дэх цацраг идэвхт элементийн агууламж судалгаанд хамрагдсан бусад ордын нүүрснийхээс өндөр байгааг тогтоов. Нүүрсийг хүнд шингэний баяжуулалтын аргаар фракцлан баяжуулахад цацраг идэвхт элементийн агууламж нь анхныхаас 3 дахин багассан.