Нейтроны Нэг Удаагийн Сарнилаар Устөрөгчийн Агуулгыг Тодорхойлох Арга - Б, Отгоолой (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэхүү аргын үндэс нь резонансын шүүлтүүрээр тайрагдсан энергийн спектрийн мужид хөнгөн элементүүд дээрх сарнилаар орж ирсэн нейтроныг нимгэн резонансын детектороор бүртгэх замаар тухайн элементүүдийн орцыг тодорхойлдог. Зөвхөн устөрөгч дээр нейтрон урагш сарнидагт үндэслэн нейтроныг дээж дотор сарнисан чиглэлээр нь ялган бүртгэхэд уг аргын гол санаа нь оршино. Энэ ажлаар нейтроны нэг удаагийн сарнилаар устөрөгчийн агуулгыг тодорхойлох арга боловсруулсан. (Энэхүү ажлыг ”Хэрэглэгээний цөмийн физикийн судалгаа” сэдэвт ажлын дагуу гүйцэтгэв)