Дулааны боловсруултанд оруулсан нүүрсний ЭПР - Л, Баярчимэг; Г, Шилагарди; Х, Цоохүү (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Тавантолгой, Мааньт, Шивээ-овоо, Нарийн сухайт зэрэг ордуудын нүүрсийг пиролизод оруулахын өмнө ба оруулсаны дараах ЭПР спектрийн эрчмийг хэмжин, нүүрсний парамагнит төвийн концентрац [ПТК] температураас хэрхэн хамаарахыг судлав. Туршилтын үр дүнгээс үзвэл дээрх ордын нүүрсний ПТК 500-6000С температурын мужид хамгийн их, иймээс энэ температурын мужид тэдгээрийг дахин боловсруулах, коксжуулахад арай илүү үр дүнтэй. Мөн нүүрсжилтийн зэргээс ПТК шууд хамааралтай болохыг тогтоов.