Гачуурт Орчмын Нуга ба Хээрийн Зарим Ургамлын Хлорофиллийн Флуоресценцийн Үзүүлэлтүүд - Ш, Оюунгэрэл; Б, Бурмаа; Т, Гун-Аажав (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Бид нуга ба хээрийн ургамлуудын фотосинтезийн идэвх болон физиологийн үйл ажиллагааг хэр зэрэг ялгаатай байдгийг харьцуулах зорилгоор энэхүү судалгааг Fluropen-FP100 багажийг ашиглан 2015 оны 6-р сард Гачуурт орчимд хийсэн. Оптималь квант гарц нугын ургамлуудад 0,75-0,76 байхад хээрийн ургамалуудад 0,72-0,73, флуоресценцийн багасалтын харьцаа нугын ургамлуудад 3,40-3,43 байхад хээрийн ургамлуудад 2,95-3,35 байна.