Бүрэн ойлтын рентген флуоресценцийн спектрометрийг ашиглан Kα шугамын хэмжилтийн алдааг үнэлэх нь - Л, Одонцацрал; О, Сүх; Ш, Молор; Ц, Амартайван (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Бид энэ ажлаар Цөмийн Физикийн Судалгааны төвд 1995 онд суурилагдсан бүрэн ойлтын рентген флуоресценцийн (БОРФ) спектрометрийн хэмжилтийн алдааг характеристик Kα шугамын хувьд үнэллээ. Туршилтын явцад дээж бэлтгэх, хэмжих, спектр боловсруулахад гарч болох алдааг үнэлж хэмжилтийн нийт алдааг тооцоолов. Спектр боловсруулалтын алдааг багасгахын тулд шинээр Kα шугамын мэдрэх чадварын тохируулгын муруйг Ca, Ti, V, Mn, Cu, Zn, Ge, Sr зэрэг элементүүдийн стандарт уусмал ашиглан байгуулав. Хэмжилтийн нийт алдаа ойролцоогоор 8% байгаа нь ихэвчлэн гэж тодорхойлсон.