Тунгалаг материалаар (ZnSe) нэвтрэх гэрлийн хүчтэй лазераар үүсгэгдсэн спектрал фазын өөрчлөлтийг судлах интерферометрийн арга - Ц, Хос-Очир; П, Мөнхбаатар; Ц, Баатарчулуун; Ж, Даваасамбуу (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Туссан гэрлийн спектрийн мужид тунгалаг материал (ZnSe) дундуур нэвтрэх судлагч (probe) лазер пульст өдөөгч (pump) пульсыншугаман бус процессийн улмаас үүссэн спектрал фазын өөрчлөлт (СФӨ)-ийг судлагч пульсын өдөөгч пульсаас хоцрох хугацаа (time delay)-аас хамааруулж хэмжих интерферометрийн аргыг өдөөн-судлах (pump-probe) текниктэй хослуулах аргыг боловсруулсан.СФӨ-ийг хэмжигдсэн интерферограмаас Фурье хувиргалтын аргыг хэрэглэн гаргаж авсан. СФӨ-ийг онолоор тооцоолж симуляцийг хос фотоны шингээлт (two photon absorption)-ийн тохиолдолд хийсэн нь туршлагын үр дүнтэй маш сайн таарсан. PACS numbers: (120.3180) Interferometry, (300.6300) Spectroscopy, Fourier transforms, (300.6500) Spectroscopy, time-resolved, (190.7110) Ultrafast nonlinear optics