Дулаан боловсруултанд оруулсан германий монокристаллын эвдэрлийн энтропийг тодорхойлох - Г, Шилагарди; Э.М, Шпилевский; П, Түвшинтѳр; Т, Отгончимэг; Д, Улам-Оргих (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Германий монокристаллыг ѳндѳр температурт халаагаад буй болсон эвдрэл эдгэж амжихгүйгээр маш хурдтайгаар хатаасан. Ингэж хатаахад үүссэн эвдрэл тэр чигээрээ хадгалагдах ба системийн энтропи халаах температур, хатаалт явуулах хурд ихсэхэд улам ихэснэ. Термоакцепторын концентрац германий монокристаллын хольцын атомын концентрацаас асар их байсан тул дээж p- дамжицтай болжээ.