Mn1:28Fe0:67P0:48Six материалын соронзон болон соронзонкалорик шинж чанарын судлагаа - Н, Төвжаргал; О, Аз-Их; Хашчулуун; О, Төгс; ж, Даваасамбуу (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Бид энэ ажлаар Mn1:28Fe0:67P0:48Six материалын соронзон болон соронзонкалорик шинж чанарыг Si-ийн концентрацаас хамааруулан судлав. Хатуу т°л°вийн урвалын арга ашиглан гаргаж авсан Mn1:28Fe0:67P0:48Six (x=0.520, 0.525, 0.530, 0.535, 0.540, 0.555) дээж³³дийн соронзон мэдрэх чадвар, температурын хамаарлыг судалж материалын соронзон фазын шилжилтийн Кюри темпемператур, Si-ийн концентрацаас хэрхэн хамаарч байгааг ³з³³лэв. М°н дифференциал сканнин колориметр (DSC) ашиглан Mn1:28Fe0:67P0:48Six ферросоронзонгоос парасоронзон т°л°вт фазын шилжилт хийхдээ шингээх энерги, Si-ийн концентрацаас хэрхэн хамаарч байгааг судлав. Туршилтын ³р д³нгээс ³зэхэд дээжний соронзон болон соронзонкал лорик шинж чанар цахиурын агуулгаас х³чтэй хамаарч байна. PACS numbers: 75.60.Ej, 75.30.Kz, 75.30.Sg, 75.40.Cx