EБС-ийн физикийн хичээлд идэвхитэй сургалтын аргуудыг ашиглах боломжийн судалгаа - Г, Мөнхсайхан; До, Нямсүрэн; О, Сүх; Д, Наранчимэг; Б, Одонтуяа (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэхүү судалгааны гол зорилго бол физикийн хичээлийн заах арга болон сурагчдын суралцах үйл ажиллагаанд сурагч төвтэй арга буюу идэвхтэй сургалтын аргыг хэрэглэх талаарх физикийн багш нарын санал бодлыг тодорхойлохявдал болно. Энэхүү судалгаанд кейс судалгааны аргыг ашигласан бөгөөд ЕБС-ийн физикийн багш нарын дунд асуулга явуулсан болно. Энэ байдлаар идэвхтэй сургалтын арга барилын талаарх багш нарын үзэл бодол, тэдгээрийн бодит байдал дээрх хэрэгжилтийг харьцуулсан. Судалгааны үр дүнгээс харахад багш нар сурагч төвтэй сургалтын аргыг ашиглаж байгаа ч уламжлалт сургалтын аргуудын түгээмэл хэрэглэж байгаа нь тогтоогдсон байна. PACS number: 01.40.G-, 01.40.-d, 01.10.Hx