Антипротон-устөрөгчийн атомын мөргөлдөөний иончлолын бүрэн огтлол - Г, Зоригт; Л, Хэнмэдэх; Ч, Алдармаа (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэхүү ажилд энергийн (0.1-1000kэВ) өргөн мужид антипротон-устөрөгчийн атомын мөргөлдөөний процессыг хугацаанаас хамаарсан Шредингерийн тэгшитгэлийг тоон аргаар бодож тооцоолсон. Тооцоололд антипротоныг шулуун траектороор шилжих классик загвар авч түүний үүсгэх оронд устөрөгчийн электрон үндсэн төлвөөсөө хэрхэн хувьсалд орж байгааг долгион функцийн огторгуйн дискрет торын зангилаан дээрх утгуудаар нь илэрхийлэв. Кулон баазтай дискрет хувьсагчийн аргаар иончлолын бүрэн огтлолыг антипротоны энергиэс хамааруулан тооцоолж үр дүнгээ псевдоспектриал аргаар тооцоолсон болон туршлагын үр дүнтэй харьцууллаа. PACs numbers: 36.10.Gv, 25.43.+t, 34.80.Gs