Харьцангуйн Ерөнхий Онол ба Космологи : Харьцангуйн ерөнхийн онол - M, Ч. Лхагважав (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Таталцлын орны харьцангуйн онол буюу физик биетээр бий болох орон-цагийн нийлмэл огторгуйн муруйлтын мөн чанарын тухай онол, таталцлын орог дахь бодис- материйн тасралтгүйн тэгшитгэлээр илэрхийлэгдэх материйн түгэлт болон хөдөлгөөний хоорондын, мөн орон- цагийн геометр шинжүүд хоорондын холбоог тодорхойлогч шинжлэх ухааны салбар тогтолцоот мэдлэг.