Тогтвортой хөгжлийн боловсролын зорилгыг хэрэгжүүлэхэд их, дээд сургуулиудын гүйцэтгэх үүрэг - Б, Бурмаа (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Тогтвортой хөжлийн зорилгыг хэрэгжүүлэхэд их, дээд сургуулиудын гүйцэтгэх, үүрэг хариуцлагын талаар НҮБ. ЮНЕСКО-ийн албан ёсны бичиг баримтуудад тусгагдаж буй үзэл санаанууд, түүнийг хэрэгжүүлэх үйл явцын талаар хийж буй харьцуулсан судалгааны үр дүнгээс тодорхой асуудлаар товч тойм бэлтгэн агуулгыг дараах бүтэцтэйгээр боловсрууллаа. Үүнд: • Тогтвортой хөгжлийн түүхэн замналаас. • Дээд боловсролын салбар дахь тогтвортой хөгжлийн боловсролын үйл явцаас (2000-2015). • Тогтвортой хогжил ба тогтвортой хогжлийн боловсролын зорилго (2015-2030).