Гелийн Атомаас Протонд Цэнэг Дамжуулах - Г, Зоригт; Л, Хэнмэдэх; О, Лхагва (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэхүү ажилд их энергитэй протон гелийн атомаас электрон шүүрэн сарних диффренциал огтлолыг хүчтэй потенциалын Борны хоёрдугаар эрэмбийн төхөлтөнд тооцооллоо. Сарнилын далайцыг тооцоолоход цөмүүдийн харилцан үйлчлэлийг нэмж оруулсанаар сарнилын диффренциал огтлол хэрхэн өөрчлөгдөж байгааг туршлагтай зэрэгцүүлэн авч үзэв. Тооцоолол тусч буй ион болох протоны энерги 1.3, 2.5, 5.0, 7.5 ба 12.5МэВ үед хийсэн туршилтын үр дүнтэй харьцуулахад минимумын байрлал урагшилж, Томас пик (хоёр дахь максимум)-ээс хойш хурдан буурч туршлагын утгаруу ойртож байна.