Гамма Цацрагийн Үйлчлэлээр Усанболор (SiO2)-т Үүсэх Эффектийн Судалгаа - Ч, Цэцэнжаргал; Т, Очирхуяг; Н, Төвжаргал; Д, Баатархүү; Л, Ням-Очир (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Янз бүрийн үнэт чулууны өнгийг өөрчилж хүссэн өнгө хэлбэрт оруулах асуудал үргэлж судлаачдын сонирхлыг татаж байдаг. Бид энэ ажлаар байгалийн хагас үнэт чулуу болох усанболор (SiO2)-ийн өнгийг гамма цацрагийн үйлчлэлээр өөрчилж, түүнд үүсэх эффектийг рентген дифракцын арга болон дулааны боловсруулалтаар микро-төвшинд тайлбарлав.