Усан дахь ураны эрдсийн хэлбэр - Н, Тэгшбаяр; Ө, Ариун; О, Болормаа; Х, Цоохүү (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Усны физик-химийн үзүүлэлтүүдийг тодорхойлж ионы анализ хийснээр усанд ууссан уран, ионы ямар хэлбэрээр оршин байхыг Форбайхсын диаграмм байгуулж таамагласан. Ханалтын индексийн аргад тулгуурлан уран анх усанд шилжихдээ эрдсийн ямар хэлбэрүүдэд оршин байх боломжийг тодорхойлсон.