Монгол орны ундны усан дахь зарим элементийн судалгаа - Х, Цоохүү; Н, Тэгшбаяр; О, Болормаа (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Бид монгол улсын 21 аймаг, 300 сум, томоохон тосгодын ундны усны 1040 орчим дээжинд уран тодорхойлж, агуулгын тархалтын тойм зураглал хийсэн билээ [1]. Үүний зэрэгцээ нийт дээжинд цацраг идэвхт элемент торий, цези, болон хар тугалга, хүнцэл, иод, фторын агуулгыг тодорхойлсон. Ингэснээр эдгээр элементийн ундны усан дахь агуулга, орон зайн тархалтыг авч үзэх боломжтой болсон. Энэхүү