Төмөр агуулсан наносоронзон материалын дулаан ялгаруулах чадамжийн судалгаа - Б, Энхмэнд; И, Хишигдэмбэрэл; Б, Хонгорзул; Э, Уянга; Н, Жаргалан; Д, Сангаа; Э, Дамдинсүрэн (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэхүү ажилд золь-гелийн аргаар синтезлэн гарган авсан магнийн болон зэсийн феррит (MgFe2O4, CuFe2O4) нэгдлүүдийн хувьсах соронзон оронд дулаан ялгаруулах чадамжийг дээжний хэмжээнээс хамааруулан өөрсдийн угсарч усан хөргүүр бүхий соронзон орон үүсгэх төхөөрөмжийг ашиглан гүйцэтгэсэн судалгааны үр дүнгээс тусгалаа. Дээжний хэмжээ 50, 75, 100 мг байхад дулаан ялгаруулалтын температур 32 - 45 оС хооронд байсан,харин Чадлын Хувийн Шингээлт харгалзан MgFe2O4 дээжийн хувьд 5.46 Вт/гр, 5.13 Вт/гр, 4.9 Вт/гр гарсан бол CuFe2O4 дээжүүдийн хувьд 1.61 Вт/гр, 1.4 Вт/гр, 1.3 Вт/гр байв