Цөмийн Аналитик Аргаар Туул Гол Орчмын Хөрс, Лаг Шаврын Дээжид Хүнд, Хортой Элемент Тодорхойлсон нь - Г, Дамдинсүрэн; П, Зузаан; Д, Болортуяа; Н, Отгонпүрэв; О, Сүх (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Улаанбаатар хотын дундуур урсах Туул голын хүнд, хортой элементийн бохирдыг судлахын тулд голын дагуух Баянзүрхийн, Туулын /Зайсан/, Яармагийн, Сонсголонгийн, Биокомбинатын гүүрнүүдийн орчмоос голын лаг шавар, эрэг орчмын хөрсний дээж цуглуулж, тэдгээрт рентгенфлуоресценцийн, нейтрон болон гамма идэвхжилийн шинжилгээний аргаар 29 элементийн агуулга тодорхойлж, Монгол улсын стандартын зөвшөөрөгдөх утгатай харьцуулан үзүүлэв.