Нягтын функционалын онолоор гелийн атомын өдөөгдсөн төлөвүүдийн энергийг тооцоолох нь - Д, Наранчимэг; Л, Хэнмэдэх; Г, Мөнхсайхан; О, Сүх; Н, Цогбадрах (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Нягтын функционалын онолын Кон-Шэмийн тэгшитгэлээр гелийн атомын нэг удаа өдөөгдсөн синглет, триплет төлөвүүдийн нягт ба энергийг тооцоолсон. Кон-Шэмийн тэгшитгэлийг бөмбөлөг координатын системд Кулоны долгион функцтэй дискрет хувьсагчийн аргаар бодсон. Энд координатыг жигд биш, оптималаар дискретчилж, нарийвчлал сайтай шийдийг гаргаж авч тооцоолсон. Тооцооны үр дүнгүүдийг Рой нарын псевдоспектриал аргаар тооцоолсон ба туршлагын үр дүнтэй харьцуулахад гелийн нэг удаа өдөөгдсөн синглет төлөвийн энергийн зөрүү нь 2.23%, гелийн нэг удаа өдөөгдсөн триплет төлөвийн энергийн зөрүү нь 2.20 % байна.