Монгол Улсад Рентген-Флуоресценцийн судалгаа үүсч хөгжсөн нь - П, Зузаан; Ц, Амартайван; С, Даваа (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Монгол улсад рентген-флуоресценцийн судалгаа, шинжилгээ үүсч хөгжсөнийг багаж төхөөрөмжийн сонголт, суурилуулалт; онол, аргазүйн боловсруулалт; хэрэглээ ба үр дүн; хүний нөөцийн хөгжил гэсэн чиглэлээр энэхүү тоймд ерөнхийлэн авч үзсэн болно.