Сөрөг Керр Орчинд Тарах гэрлийн стационар TM долгионы оронд диэлектрикийн функц параметруудаас хамаарах нь - Г, Очирбат; О, Нямсүрэн (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Сөрөг керр орчинд тарах гэрлийн стационар ТМ цахилгаан соронзон долгионы оронгийн амплитудууд диэлектрикийн функцээр илэрхийлэгддэг. Диэлектрикийн функцийн координатаас хамаарах хамаарлыг тодорхойлох дөрвөн сул параметр агуулсан бөгөөд ерөнхий хэлбэртээ элементар 6а тусгай функцээр илэрхийлэгддэггүй квадратур томъёо бий[1]. Энэ ажилд параметруудын утгын огторгуйг мужилж, муж бүрд диэлектрикийн функцийн координатаас хамаарах хамаарал ямар төрхтэй байхыг шууд хэлж чадах рецепт боловсруулав.