Кулоны нэг компонентот плазмын термодинамик хэмжигдэхүүнүүд - Tsednee, Tsogbayar; Tsednee, Banzragch; Khinayat, Tsookhuu (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Орнстейн-Зерникийн интеграл тэгшитгэлийн онолыг нэг-компонентот классик плазмын хувьд хэрэглэв. Гиперхолбоост хэлхээ ойролцоололд системийн даралт, бөөмийн дотоод энерги, илүүдэл чөлөөт энерги болон химийн потенциалыг плазмын холбоосын параметр Γ = 1 − 170 үед тооцоолов. Даралт, илүүдэл чөлөөт энерги, химийн потенциалыг корреляцын функцээр аналитик илэрхийлж тооцоог хийв. Эдгээр болон өөр илэрхийлэлүүдээр тооцоолсон үр дүнгээ Монте-Карло үр дүнтэй харьцуулав. Түүнчлэн Кулоны плазмын шингэн-хатуу төлөвийн фазын шилжилтийг авч үзлээ.