Физикийн загвар лаборатори бүтээхэд тулгуур хуулийн түгээмэл чанарыг хэрэглэхүй - Purevdagva, Enkhtsetseg; Oidov, Lkhagva; Turtogtokh, Ulambayar (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2024)
Орчлонгийн хувьслын ноён оргилд бүтээлч сэтгэхүйтэй хүмэн цэгцэрчээ. Харамсалтай өнөөгийн сургалт энэхүү бүтээлч сэтгэхүйг хөгжүүлэх эрхэм зорилтоос хөндийрчээ. Шим шүүсгүй хуурай мэдээлэл сонсгож, “хөлдүү” томъёо тулган нүдлүүлж байгаа нь нийгэм хийгээд шинжлэх ухаан технологийн дэвшил дэх хүмүүний хам сэтгэлгээний шаардлагаас хол хоцроод байна. Энэ ажилд загвар лаборатори бүтээхэд классик физикийн тулгуур хуулиудын түгээмэл чанарт суурилсан математик загвар, тооцооллын аргыг хэрхэн хэрэглэснийг харуулав [English] Innovative thinking is understood as a driving force for changing the universe. Instead of developing the creative potential of students, our education system implements the method of filling their memory with dry and tedious information. Now the idea is spreading extensively into various scientific fields for example in the matter structure, cell biology. It is shown ways how to be calculated simulation experiment data through applying universalities of fundamental laws of classical physics.