Хос хатуу-бөмбөлөг системд интеграл тэгшитгэлийг хэрэглэх нь - Tsednee, Banzragch; Цогбаяр; Цоохүү (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Хос хатуу-бөмбөлөг потенциалт системийн хувьд интеграл тэгшитгэлийн онолыг Перкус-Иевикын ойролцоололд хэрэглэв. Системийн эзэлхүүн нягт 0.49 байхад xос бөмбөлгүүдийн диаметрийн харьцааны 0.3, 0.5, 0.6 болон 0.9 утгуудад төлөвийн тэгшитгэлийг бодов. Улмаар компонент тус бүрийн хувьд илүүдэл химийн потенциал болон идэвхийн коэффициентын логарифмыг тооцоолов. Тооцоолсон үр дүнгээ нарийвчлал сайтай Монте-Карло аргаар бодсон үр дүнтэй харьцуулахад сайн тохирч байна.